Sokan arról számolnak be, hogy a vállalkozási körbetartozások nem csak a cégük fennmaradását, hanem az emberi kapcsolataikat is kockára teszik. A helyzet annyira komoly, hogy törvény által is szabályozni próbálják, egyelőre kevés sikerrel. Van azonban kiút a körbetartozások útvesztőjéből.

A csőd szélére sodorják a vállalkozásokat a körbetartozások

“Ezt még megoldom kölcsönből, aztán kitermelem, és kamatostul visszaadom.” Ez a mondat valószínűleg számodra sem ismeretlen. Vállalkozói körökben sajnos egyáltalán nem ritka a körbetartozás. Márpedig az ilyen jellegű kintlévőségek még a nagyobb cégek számára is likviditási problémákat okozhatnak, a kis- és középvállalkozásokról már nem is beszélve. Egy mikrovállalkozás számára például már egy 1-2 millió forintos összeg is veszélybe sodorhatja a cég működőképességét.

A vállalkozási körbetartozások olyan komoly problémát jelentenek, hogy az Országgyűlés több alkalommal is törvényekkel próbálta csökkenti a cégek ilyen jellegű kintlévőségeit – több kevesebb sikerrel.

Mit tehetsz a körbetartozás ellen?

Az első dolog, amit érdemes megtenned, hogy minden szerződéskötést megelőzően megvizsgálod a leendő partnereid fizetőképességét, hiszen így a probléma gyökerét tépheted ki, és nem kell a következményekkel bajlódnod.

A másik dolog, amivel csökkentheted a vállalkozásodra háruló terhet, hogy előleg helyet foglalót kérsz leendő ügyfeleidtől. A két fogalom közötti leglényegesebb különbség az, hogy míg az előleg a meghiúsuló üzlet esetén visszakérhető, a foglaló nem.

Nem kell, hogy Te viseld a terheket

Bizonyára minden cégvezető örülne annak, ha lekerülnének a vállaikról a kellemetlen telefonhívások, papíralapú számlák és a fizetésképtelen ügyfelek miatti terhek. A Pontosfizetes.hu épp ezeket a nyűgöket veszi át a cégedtől, és oldja meg őket úgy, hogy alkalmazottaidnak egyetlen munkaórát sem kell áldozniuk rá. Sőt, az esetleges jogi eljárás díját és illetékét is megelőlegezzük, függetlenül a követelés értékétől függetlenül.

A Pontosfizetes.hu szolgáltatását tapasztalt jogi, közgazdasági és informatikai szakemberek fejlesztették ki azzal a céllal, hogy a követeléskezelés területén egy professzionális és magas színvonalú szolgáltatási kultúrát vezessenek be, amellyel megszüntethető a körbetartozás.

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük