Vállalkozóként bizonyára nem ismeretlen kifejezés a számlakésedelem. Fogadni mernénk rá, hogy céged fennállása óta már nem egy alkalommal okoztak bosszúságot a nem időben fizető – vagy az egyáltalán nem fizető – ügyfelek. Aktuális cikkünkből kiderül, milyen mértékű az átlagos számlakésedelem Magyarországon, és azt is eláruljuk, hogyan csökkentheted negyedére ezt az időt.

A kéthetes késés átlagosnak mondható

A Bisnode felmérése szerint a 2017-es év harmadik negyedében az átlagos számlakésedelem mintegy 15,51 napra volt tehető. Ez egyébként jelentősen jobb eredmény, mint a 2016 ugyanezen szakaszában mért 17,22, de továbbra is elmarad a 2014-es eredményektől.

Az említett kutatásból kiderül továbbá, hogy az elmúlt évek során folyamatosan nőt a késve kifizetett számlák aránya, aminek hatására 2017 harmadik negyedévében a határidőben kifizetett számlák aránya már csak 63,46% volt. Ezek a számok tehát még mindig aggasztóak lehetnek, különösen a kis cégek számára, hiszen esetükben valóban létkérdés, hogy időben hozzájutnak-e a munkájukért járó honoráriumhoz.

A művész- és szórakoztató ipar a legtürelmetlenebb

A Bisnode kutatása arra is kitér, melyek azok az ágazatok, amelyek a legalacsonyabb fizetési határidővel dolgoztak 2017-ben. A dobogó legfelső fokán a művészet, szórakoztatás, szabad idő áll, őt követik a bútorgyártás, valamint a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás.

Hogyan gyorsíthatod fel négyszeresen a céged által kiállított számlák kifizetését?

Egy kkv számára rendkívül fontos, hogy időben kifizetésre kerüljenek a kiállított számlák, – de ezt Neked nyilvánvalóan nem szükséges külön kiemelnünk. Ügyfeleink egytől egyig arról számolnak be, hogy a késve kifizetett számlák sok esetben likviditási problémákat jelentenek vállalkozásaik számára, ráadásul rányomják a bélyeget a családi és baráti kapcsolataikra is.

Ennek azonban nem kell így történnie. A Pontosfizetes.hu ügyfeleinek számláit ugyanis 4x gyorsabban fizetik ki, mint az országos átlag. Ha tehát szeretnél Te is nyugodtan hátradőlni, és élvezettel elemezni a cashflow-t, nincs más dolgod, mint felkeresni minket.

0 válasz

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük